HERSTART

Begin 2015 had ik een dip. Oververmoeid voelde ik me. Optimistisch dacht ik eerst aan ijzertekort. Onzin natuurlijk. De oorzaak lag in mijzelf en mijn gezin. Twee leuke, jonge kinderen, waarvan de jongste al een hele geschiedenis heeft. Ikzelf? Ik had mezelf ‘in de kast’ gezet. Nee niet díe kast, maar mijn eigen ik had ik doelbewust op pauze gezet want wij moesten overleven als gezin. Een opdracht van de huisarts was om meer voor mezelf te doen. Niet dat ik daar tijd voor heb, maar ja, orders hè!

Favoriet is natuurlijk muziek maken op één van mijn blokfluiten. Ik sla eindelijk dat nieuwe muziekboekje open, maak mijn vingers soepel en mijn adem vrij. Maar een ander ding is dit weblog dat inmiddels wat stoffig was geworden. Ik wist niet zo goed waar ik over moest schrijven. Destijds schreef ik over mijn banenjacht en over mijn ervaring als webredacteur. Ik had nog wel wat onderwerpen in de pen, maar twijfelde. Toen kocht ik een CD waar ik helemaal wild enthousiast van werd. Ik schreef er een stukje over. En ik schreef een stukje over mijn dochter. Dat was het begin. Inmiddels is mijn lijstje met onderwerpen langer en heb ik een hoop halve stukjes. Terugkerend is de muziek. Muziek maakt mij gelukkig. Muziek is van mij en ik ben een leuker mens als ik muziek maak, ontdek en luister. Muziek is mijn motor.

Goed, nu het weblog dat afgestoft moet worden. Na wat gerommel kom ik erachter dat er iets stuk was aan deze site. Een hoop gedoe later besluit ik een nieuwe installatie te doen, nadat ik een handmatige backup heb gemaakt. Mijn lijstje doorgelopen, en het blijkt dat de meeste stukjes van toen over datum zijn. Een enkel stukje blijft overeind en misschien herschrijf ik er een paar. Maar er komt meer. Hopelijk vaker, maar verwacht geen regelmaat.

De oververmoeidheid is bijna over. Bijslapen was niet het hele recept. Aandacht voor mijzelf deed de rest. Met dank aan mijn lieve schat, die allang weet dat ik muziek nodig heb en me daar de ruimte voor geeft. En ik? Ik ben weer uit de kast, ik ben er weer!

herstart-
https://www.imagefu.com/create/button